Hyvän somesisällön lähtökohdat
Hyvä ja relevantti somesisältö on kaiken A ja O tämän päivän sisältöähkyisessä maailmassa. Miten houkuttelet ja saat mahdollisen asiakkaan pysäyttämään selailun juuri sinun sisältösi parissa?
Saatat myös pohtia päivitysten tiheyttä - kuinka usein olisi hyvä tehdä postauksia? Mitään optimaalista suuntaa tai varmaa määrää ei ole kenelläkään antaa. Postauksia voi olla kolme tai viisi viikossa ja mielellään vaikka enemmän, joka päivälle. Muista että älä kuitenkaan spämmää etenkään, jos et tarjoa jotain lisäarvoa tai hyötyä asiakkaalle.
Facebookin algoritmin muutos taannoin teki sen, että orgaanista näkyvyyttä ei heru pisaraakaan yrityksille, jos tuotettu sisältö on huonoa tai ei-relevanttia. Tällä hetkellä erilaista sisältöä tulee joka somekanavassa ovista ja ikkunoista, ja tuosta virrasta laadukkaan ja relevantin sisällön löytäminen on iso homma sisällön kuluttajalle eli juuri sinun asiakkaallesi. Edelleenkään, jos sisältösi ei sitouta, Facebook rankkaa sen auttamattomasti huonoksi. Sitoutuminen tarkoittaa siis sitä, että postauksesta tykätään, kommentoidaan tai parhaassa tapauksessa sitä jaetaan. Joten seuraa postauksissa ainakin sitoumista.
Kun satsaat ja panostat laadukkaaseen sisältöön säännöllisesti sekä huolehdit että kuvat ovat hyviä hyviä niin homma toimii takuulla.
Muista myös hypätä asiakkaan saappaisiin - mikä saisi asiakkaasi pysähtymään juuri sinun sisältösi (postauksen) ääreen ja jatkamaan
kenties matkaa verkkokauppaasi / kivijalkamyymälääsi ja suorittamaan oston?
Sisältökalenteri
Suunnitelmallisuus kaikelle tekemiselle yritystoiminnassa on välttämätöntä ja tämä pätee myös sosiaaliseen mediaan. Teetkö esimerkiksi Facebook- ja /tai Instagram-päivityksiä ilman sen suurempia pohdintoja eli sisältöä laitetaan eetteriin aina kun jotain tulee mieleen? Spontaanit päivitykset ovat aina hyvä lisä, mutta hyvin pohdittu sisältö ennakkoon tekee sisällöstäsi takuu varmasti saavutettavaa, mielenkiintoista sekä laadukasta asiakkaan tarpeet huomioiden.
Sisältökalenteri ei ole kiveen hakattu ja se muokkautuu näppärästi aina tarpeen mukaan. Sisältökalenterissa on hyvä olla ns. asiakkaan vuosikello, joka vaikuttaa sisällön tekemiseen. Sisältökalenteriin kannattaa siis huomioida kaikki juhlapyhät pääsiäisestä jouluun. Ja sen ympärille rakentaa omat postaukset kaikki sosiaalisen median kanavasi huomioiden.
Pohdi, mitä sinun yrityksellä on vaikkapa tarjota äitienpäivänä tai kesäkuun alun valmistujaisia ja koulunsa päättäneiden muistamista silmällä pitäen? Lisäksi tiedämme myös, että ihmiset aloittavan uuden elämän aina tammikuun alussa. Kuntosalien ovet käyvät tiuhaan ja kevyet reseptit ruokailumuutoksia silmällä pitäen, sekä erilaiset dieetit ovat suosittuja sekä haetumpia sisältöjä. Mikäli tarjoat alan palveluita niin rakenna omaa sisältökalenteria peilaten aina asiakkaan sen hetkisiin tarpeisiin.
Hyödynnä siis sesongit ja mieti miten voit huomioida juhlapyhät markkinoinnissa ja sisällöntuotannossa sosiaalisen median kanavissasi. Miten voit olla asiakkaalle juuri nyt tässä hetkessä tai sesongissa avuksi?
Mikäli liikut yrityksesi kanssa aktiivisesti messuilla ja erilaisissa tapahtumissa, kirjaa ne myös sisältökalenteriin ja teen niille suunnitelma esim. milloin on hyvä hetki aloittaa näistä kertominen joko postauksen tai tapahtuman tekemisellä.
Sisältökalenterin muoto
Sisältökalenterin tekeminen esimerkiksi Exceliin on helppoa, käyttäen vaikka ohjelman tarjoamaa valmista kalenteripohjaa.
Sisällön voit koostaa Word-dokumenttiin. Lisäksi puhelinten sovelluskaupoista löytyy hyviä ilmaisia sisällön hallintaan avustavia, kuten Trello (ladattavissa sekä Anroid että Applen tuotteisiin).
Voit myös hyvin hyödyntää Googlen tarjoamaa kalenteria (Google Calender, joka on ilmainen). Jos yrityksessäsi on muita somepäivittäjiä lisäksesi, muista huomioida myös heidän pääsy sisältökalenteriin.
SomeHouse auttaa sinua ja yritystäsi tarvittaessa hyvän sisältöstrategian luomisessa sekä päivitystyössä. Sisältökalenteritarpeet hoituvat myös kätevästi kauttamme.
Voit jättää yhteydenottopyynnön täältä
